Lieve

Ik ben Lieve Derache (°1971). Het begeleiden van studenten in de hogeschool waar ik sinds 2008 werk zette me op het spoor van de opleidingen toegepaste psychologie en integratieve psychotherapie (IV). In 2018 ben ik gestart in bijberoep als zelfstandig studiekeuzecoach en psychotherapeut i.o (4de jaar). Ik vind het een ongelooflijk voorrecht om jongvolwassenen en volwassenen te ondersteunen op hun pad naar persoonlijke groei en in hun zoektocht naar een betekenisvol bestaan, en deelgenoot te worden van hun verhaal.

Psychotherapie voor volwassenen vanaf 18 jaar

Ik werk vanuit een benadering die verschillende therapeutische stromingen combineert, op maat van de cliënt. Wat heb jij hier en nu nodig om verder te komen? Dat wordt mijn uitgangspunt. Ik bied je de ruimte en de kaders om stil te staan en de mogelijkheden te exploreren vanuit een diepgaand inzicht in welke patronen jou belemmeren en in wat jou voedt en motiveert.

Je kan bij mij terecht voor hulpvragen rondom:

Persoonlijke groei

Identiteit  

Stress

Piekeren

Perfectionisme

Uitstelgedrag

Keuzemoeilijkheden

Innerlijke conflicten

Eigenwaarde

Zingeving

Mogelijke werkvormen en methodieken: ACT, lichaamsgerichte therapie, mindfulness, focussen, contextuele therapie, Voice Dialogue, Compassion Focused Therapy

Studiekeuzebegeleiding

Loop je vast in je studiekeuzeproces? Zie je door de bomen het bos niet meer?

Ik bied studiekeuze coaching aan voor 6dejaars secundair onderwijs en voor studenten hoger onderwijs bij wie de twijfel is toegeslagen en die denken aan stoppen of switchen.

We gaan op zoek naar wat jou drijft en motiveert, naar de rode draad in alles wat je met hart en ziel doet. Misschien begeven we ons op onontgonnen gebied, daar waar jouw kracht en potentieel ligt.

Met een frisse blik zoeken we vervolgens naar een goede match binnen het opleidingsaanbod.

Na een intakegesprek kijken we naar welke aanpak het beste aansluit bij jouw vraag. Afhankelijk van waar jij je in het proces bevindt, zijn er meestal tussen de twee en vier sessies nodig.

Cliënten kunnen bij mij ook in het Spaans (ik ben geboren en opgegroeid in Z-Amerika) en Engels (ik heb Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd) terecht.

Ik ga mijn opleiding psychotherapie in 2023 afronden. Tot die tijd is er helaas geen tussenkomst van de mutualiteit mogelijk. Een sessie Psychotherapie/ studiekeuzecoaching kost 60 €.

Een afspraak maken bij Lieve is mogelijk op dinsdag, donderdag en vrijdag telkens in de voormiddag via hier. Geef aan dat je een afspraak wenst bij Lieve.