Dr. Ines

Ik ben afgestudeerd aan de KU Leuven als arts in 1997, startte mijn carrière als huisarts, en werkte daarna voor Kind en Gezin. Ik heb tien jaar ervaring als spoedarts en werkte ook als adviserend arts voor de Christelijke Mutualiteiten.

Interesse en bekommernis om het psychisch welzijn van mijn patiënten is steeds de rode draad geweest in mijn carrière. Doorheen de jaren voedde ik die interesse met zelfstudie- met het lezen van talloze boeken, met cursussen en workshops over geweldloze communicatie, mindfulness , innerlijk kindwerk en de integratieve benadering van fysieke en emotionele klachten. Een boeiende thematiek die ik zal blijven volgen.

Toen ik zelf een burn-out doormaakte heb ook ik psychologische ondersteuning nodig gehad om inzicht te verwerven in mijn patronen en het vinden van een nieuwe balans. Dankbaar voor het diepe innerlijk werk naar zelfinzicht, iets wat ik alleen niet gekund had.

In mijn laatste job als adviserend arts werd duidelijk dat de functie voor mij te weinig ruimte bood om cliënten daadwerkelijk verder te helpen en te begeleiden in hun proces.Daarom maakte ik een nieuwe carrièreswitch: met veel enthousiasme ga ik vanaf oktober ‘23 bij het Klein Geluk van start als arts-therapeut om te doen waar mijn hart al zo lang naar uitgaat: mijn ervaring en steun inzetten in het begeleiden van groeiprocessen van mensen, zodat het leven weer stroomt en een positieve balans vindt.

Aangezien de dubbele titel mogelijks verwarring kan scheppen, verduidelijk ik dit graag. Ik werk samen met jou in persoonlijke begeleiding hoofdzakelijk bestaande uit gesprekstherapie.

Voor medische handelingen, voorschriften of attesten arbeidsongeschiktheid kan je niet bij mij terecht en verwijs ik graag door naar je huisarts.

Wie kan bij mij terecht?

Vanzelfsprekend heb ik een feeling voor mensen met burn-outklachten. Ook als je klachten hebt van psychische en fysieke uitputting, depressie , chronische vermoeidheid en chronische pijn wil ik graag met jou samen op weg.

We kijken in een veilige context waar de knopen zitten in je leven en gaan samen aan de slag om die stap voor stap te ontwarren. Je leert beter omgaan met grenzen, krijgt inzicht in overlevingspatronen en leert hoe je weer in je kracht mag gaan staan en helemaal jezelf mag zijn. Er wordt ingezet op een duurzaam herstel waarin jij zelf weer aan het roer staat van je leven en van daaruit positieve keuzes kan maken. Ik kan je vanuit mijn persoonlijke ervaring vertellen, dat dit een mooie, intense weg is om te bewandelen. Onderweg ben je voor de rest van je leven. De eerste stappen op dit nieuwe pad zet ik graag samen met jou tot je zelf verder kan.

Dr. Ines werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Een sessie kost 80 € waarbij een gedeeltelijke terugbetaling door het ziekenfonds mogelijk is. Een sessie inplannen bij Dr.Ines kan via hier. Geef aan dat je een sessie wenst bij Dr. Ines.