Expeditie Veerkrachttrainer: Leer kinderen vertrouwen op hun eigen kompas !

Iedere ouder wenst dat zijn/haar kind opgroeit als een authentieke volwassene die vol zelfvertrouwen in het leven staat. Helaas is dit niet altijd zo. De veerkracht van onze kinderen kan een deuk krijgen. Via Expeditie Veerkracht leren we kinderen de nodige skills om zichzelf te leren kennen, talenten te ontdekken, een positieve mindset ontwikkelen en omgaan met emoties. Dit alles doen we op een speelse, lichaamsgerichte manier. Ook de ouders nemen we mee in de Expeditie. Want ouders vormen immers de veilige basis in de opvoeding.

Na deze intensieve trainingsdagen kan je de werkvormen inzetten in je individueel werk met kinderen of als groepstraining aan groepjes kinderen en hun ouders. Mogen kinderen onder jouw expertise mee op Expeditie Veerkracht?   

In Expeditie Veerkracht maken we met kinderen van 7 tot 12 jaar een reis naar zelfvertrouwen, geluk en veerkracht. De reis is opgebouwd uit een grote variatie aan multi-sensorische, creatieve werkvormen, cognitieve oefeningen, korte relaxatiemomenten en positieve doe-opdrachten.

Tijdens Expeditie Veerkracht ervaren kinderen hoe ze een stressvolle situatie kunnen ombuigen om te groeien, om te leren waardoor ze veerkrachtig worden voor toekomstige uitdagingen.

We doorlopen samen een volledig uitgewerkte training in Veerkracht

(7 kindbijeenkomsten en 2 oudermomenten). Bij elke uitdaging in de expeditie wordt een thema uitgewerkt en werkvormen aangeboden waar kinderen op kunnen terugvallen. Met het prentenboek, de schatkist vol veerkracht en de routeplanner kan je meteen aan de slag.  Je kan de training geven aan (kleine) groepjes kinderen of inzetten in individuele sessies. 

Expeditie Veerkracht is gebaseerd op het groei- en doeboek Expeditie Veerkracht en o.a. positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie,creatieve therapie, beweging, mindfulness en focussing. In deze training staan we stil bij de het theoretisch kader en vertalen dit meteen naar de kinderen toe door concrete werkvormen. 

Reacties van mensen die de training reeds volgden: 

'Ik kijk er naar uit om ermee aan de slag te gaan ! Het waren 2 fijne dagen. Het was fijn om de werkvormen zelf toe te passsen, zo krijg je een idee wat het echt met je doet. De 2de dag was even boeiend. Leuk dat we het boek erbij hadden. Dit maakte me echt nieuwsgierig. Ik heb de 2 daagse als positief ervaren en kijk uit naar andere opleidingen bij jou ! ' 

'De materialen zijn mooi, knap uitgewerkt en meteen inzetbaar. In een expeditie, maar ook in 1 op 1 begeleidingen los van het boek. Heel fijne materialen om meteen mee aan de slag te gaan ! '

' Ik kreeg gisteren op mijn verjaardag, een heel leuk cadeau aan. Ik wil je even laten weten dat ik je materialen echt prachtig zijn ! Wat een leuk boek en zo mooi uitgeschreven, ik ben fan ! Ik ga er vandaag al mee aan de slag op mijn school tijdens de lessen sociale vaardigheden. '

Ga jij binnenkort met kinderen op Expeditie Veerkracht? 

Doelgroep: coaches, leerkrachten, zorgleerkrachten, psychologen, therapeuten, ouders en iedereen die kinderen wil laten groeien.  

Wanneer? Zomer 2024: Zaterdag 6 juli en zondag 7 juli 2024 

Prijs: 445 € inclusief prentenboek (80 blz. hardcover full colour), routeplanner met kopieerbladen, schatkist vol veerkracht met 40 extra werkvormen, alle materialen om zelf aan de slag te gaan met de werkvormen tijdens de lesdagen, koffie en versnaperingen, inclusief certificaat Expeditie Veerkrrachttrainer. 

De opleiding is geaccrediteerd door BVP VZW (Belgische Vereniging voor Psychotherapie) en NUO-NAO voor de European Association for Psychotherapy. Ook hier ontvang je een certificaat van.

Docent en auteur : Greet Mussels, Integratief Psychotherapeut

Waar? Praktijk 't Klein geluk Neerstraat 83/1 2360 Oud - Turnhout

Inschrijven kan via hier  Je bent van harte welkom!