Ellen

Ik ben Ellen en ik ben al lang heel gefascineerd in het emotioneel welzijn van mensen. In 2019 heeft mijn moeder een zwaar ongeval gehad, waardoor ik toen het besluit heb genomen om met dit verlangen aan de slag te gaan en mij om te scholen tot integratief psychotherapeut aan de Educatieve Academie te Berchem. Verder ben ik mama van drie zonen en weet ik maar al te goed welke uitdagingen het ouderschap met zich mee kunnen brengen. Ik ben heel bewust bezig met het ouderschap en alles errond. Ook is het mijn missie om samen met mensen op weg te gaan bij hun innerlijke groei en hun op hun innerlijke kracht te leren vertrouwen. Tijdens een sessie heb ik verschillende methodieken die ik kan inzetten zoals werken met klei, tekenen, focussen, lichaamsgerichte technieken, voice dialogue, visualisaties, mindfulness, transpersoonlijke methodieken en oplossingsgerichte technieken. Tijdens de sessies hou ik rekening met de context en het systeem.

Wie kan er bij mij terecht: 

- Jongeren en volwassenen:

o met heftige emoties

o die zich onzeker voelen

o die hun grenzen beter willen leren aangeven

o die zich niet goed in hun vel voelen (zowel met psychisch als met onverklaarbare lichamelijke klachten)

o die terug contact willen maken met wat ze voelen

o ouders die vragen hebben rond de opvoeding van hun kind(eren). Mijn doel is om samen met de ouders voorbij het gedrag, naar de mogelijke behoeftes van het kind te kijken. Om ouders te versterken in het geven van liefdevolle grenzen om zo een veilig klimaat voor het kind te creëren. Om het ontladen van emoties echt te accepteren.

o vrouwen die een kinderwens hebben, zwanger zijn of moeder zijn en meer op hun eigen kracht willen leren vertrouwen

Verder heb ik verschillende korte opleidingen gevolgd; waaronder een opleiding verbindende communicatie, de Gordon training ‘effectief communiceren met kinderen’ en een workshop bij Eva Bronsveld over temperamentvolle kinderen. In 2022 heb ik de jaaropleiding ‘ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden’ bij Jürgen Peeters gevolgd. De jaaropleiding ‘creatief, lichaamsgericht kinder- en jongerentherapeut’ heb ik in 2023 bij ’t Klein geluk afgerond.

Een afspraak maken bij Ellen kan op dinsdag via hier. Geef zeker aan dat je een afspraak wenst bij Ellen. Een sessie bij Ellen kost 60 €. Momenteel is er tussenkomst mogelijk bij Helan en Solidaris.