Ellen

Ik ben Ellen en ik ben mama van drie zonen (van 7, 4 en 1 jaar).

Bij de komst van mijn oudste zoon werd ik enorm aangetrokken om me te verdiepen in het psychisch welbevinden van kinderen.

Ik heb verschillende korte opleidingen gevolgd; waaronder een opleiding verbindende communicatie, de Gordon training ‘effectief communiceren met kinderen’ en een workshop bij Eva Bronsveld over temperamentvolle kinderen. Vorig jaar heb ik de  jaaropleiding ‘ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden’ bij Jürgen Peeters gevolgd.

Momenteel ben ik de jaaropleiding ‘creatief, lichaamsgericht kinder- en jongerentherapeut’ bij ’t klein geluk aan het volgen en zit ik in het derde jaar tot integratief psychotherapeut. Gaandeweg ben ik de kracht van het lichaamsgericht werken meer en meer gaan ontdekken. Tijdens een sessie heb ik verschillende methodieken die ik kan inzetten zoals werken met klei, tekenen, focussen, lichaamsgerichte technieken, voice dialogue, visualisaties, mindfulness, transpersoonlijke methodieken en oplossingsgerichte technieken. Tijdens de sessies hou ik rekening met de context en het systeem.

Wie kan er bij mij terecht:

· Ouders die vragen hebben rond de opvoeding van hun kind(eren). Mijn doel is om samen met de ouders voorbij het gedrag, naar de mogelijke behoeftes van het kind te kijken. Om ouders te versterken in het geven van liefdevolle grenzen om zo een veilig klimaat voor het kind te creëren. Om het ontladen van emoties echt te accepteren.

· Kinderen vanaf 6 jaar (jongere kinderen mogen samen met hun ouder(s) komen), jongeren en volwassenen

o met heftige emoties

o die zich onzeker voelen

o die hun grenzen beter willen leren aangeven

o die zich niet goed in hun vel voelen (zowel met psychisch als met onverklaarbare lichamelijke klachten)

o die terug contact willen maken met wat ze voelen

Mijn missie is om samen met hen hun innerlijke kracht te ontdekken en te versterken.

Een afspraak maken bij Ellen kan op dinsdag via hier. Geef zeker aan dat je een afspraak wenst bij Ellen. Een sessie bij Ellen kost 60 €. Momenteel is er nog geen tussenkomst van het ziekenfonds mogelijk bij Ellen.