Nieuw : Jaaropleiding Ontspanningscoach voor kinderen en jongeren

Jij kent vast ook kinderen en jongeren die moeilijk de slaap kunnen vatten, die het gevoel hebben een vol hoofd te hebben, die moeilijk tot rust kunnen komen of die niet lekker in hun vel zitten. Bij deze kinderen stroomt de energie niet meer vlot. 'De riviertjes' zijn 'verstropt' geraakt door alles wat gepasseerd is. De energie stroomt niet zoals het zou moeten. In deze unieke jaaropleiding maak je kennis met werkvormen, lichaamsgerichte technieken om ' de energieriviertjes' weer vrij te maken zodat het kind of de jongere weer ten volle ontspannen kan genieten van het leven.

Rust en ontspanning de basis voor groei !

Gedurende de jaaropleiding, die bestaat uit 10 lesdagen, verken je verschillende mogelijkheden om het zenuwstelsel tot rust te brengen. De inhoud kan je inzetten in je eigen praktijk, in 1 op 1 werken met kinderen en jongeren, in groepsaanbod, in je eigen thuisomgeving, op school in je klaspraktijk, als leerlingsondersteuner, therapeut, coach, psycholoog,...

Doordat het een ervaringsgericht opleiding is ga je alle werkvormen zelf ervaren. Ook bij jou gaat de energie dus weer of beter stromen !

Een greep uit het aanbod:

* Theoretische achtergrond over stress, het lichaam en het brein

* Focus van hoofd naar lichaam

* Ademhalingsoefeningen - grondingsoefeningen

* Mindfulness en meditatie

* Visualisatietechnieken

* Kinderyoga - Yoga Nidra

* Focussing

* Werking van de shakra's

* Werken met edelstenen

* Therapeutisch werken met kinderen rond speciale noden of hulpvragen vanuit lichaamsperspectief

* Werken met groepjes

* Werken met ouder en kind

* Ontspannen voor peuters en kleuters

* Sensorimotorische werkvormen

* Creatieve werkvormen die rust en balans brengen

* Psycho educatie naar kinderen toe

* Onderlinge kindermassage

* Ontspannende shiatsumassage

* Werken op maat van het kind vanuit de Polyvagaaltheorie

* Hoe kan aromatherapie ondersteunen in processen?

* Hoe bied ik dit individueel of in groep aan?

* Zelfzorg als Ontspanningscoach

* Hoe opstarten als zelfstandig Ontspanningscoach vanuit je eigen authenticiteit?

* Hoe ontspanningsvormen inzetten bij therapeutische hulpvragen?

* Verschillende massagevormen om kinderen op eenvoudige manier tot rust te brengen: o.a. voet- en handmassage, onderlinge kindermassage, een ontspannende massage,... (ook kinderen met speciale noden)

Praktische info ! 

Doel: Na deze 10 daagse kan je kinderen begeleiden in het bewust worden van hun eigen lichaam. Je leert kinderen spanningen in hun lichaam aanvoelen en hun grenzen aangeven. En kan je tools aanreiken om meer rust te vinden in hoofd, lichaam en hart en op die manier preventief aan stressreductie te doen en psychosomatische klachten te verminderen. Je kan ouders tips aanreiken om thuis met hun kind ontspannend aan de slag te gaan.

Je hebt zelf ervaren wat de werkvormen met jou en je lichaam doen. Deze 10 daagse kan je dan ook zien als 10 dagen zelfzorg die je ook aan kinderen en ouders kan doorgeven.

Doelgroep: coaches, therapeuten, psychologen, leerlingondersteuners, ouders, kinderverzorgers, begeleiders leefgroepen,.... Kortom iedereen die kinderen en jongeren meer rust wil laten ervaren en bereid is om zelf de werkvormen uit te proberen tijdens de lesdagen en in hun context met kinderen en jongeren.

Tijdsinvestering: 10 lesdagen bijwonen, de cursisten leveren op het einde van de opleiding een casusbespreking en beperkte literatuurstudie in en maken een persoonlijk groeiwerk.

Waar? 't Klein geluk Neerstraat 83/1 2360 Oud - Turnhout

Deze opleiding gaat door in het authentieke kader van 't Klein geluk. Een veilige, warme plek waar je als professional mag groeien. Bij mooi weer maken we gebruik van de rustgevende tuin van de praktijk.

Wanneer? Start Voorjaar 2025: 4/1 - 5/1 - 1/2 -1/3 -5/4 - 3/5 -21/6 - 22/6 telkens van 10u00 tot 15u30. De data voor najaar 2025 volgen later.

Prijs? 1495 € Voor uitgebreide cursus, cursusmap, koffie, thee, tussendoortjes, 2 gepersonaliseerde olietjes , alle werkmaterialen inbegrepen. Je ontvangt een certificaat van deelname .

De opleiding is geaccrediteerd door BVP VZW (Belgische Vereniging voor Psychotherapie) en NUO-NAO voor de European Association for Psychotherapy. Ook hier ontvang je een certificaat van.

Docent: Greet Mussels, Integratief Psychotherapeut, Kinderyogadocent, relaxatietherapeut, Psychosomatoloog , erkend supervisor.

Vanuit de praktijk en werkervaring deelt Greet werkvormen en methodieken die ze reeds jaren succesvol inzet in haar praktijk.

De opleiding gaat door vanaf 4 inschrijvingen. Je kan inschrijven tot 15 november 2024 of tot alle plekjes ingenomen zijn want ik werk bewust met kleine groepjes. Inschrijven kan je via hier