Jaaropleiding: Creatief Lichaamsgericht Kinder- en jongerencoach/therapeut najaar 2024

Doorheen de 10 lesdagen gaan we vanuit een theoretische achtergrond aan de slag met interactieve werkvormen die je kan inzetten in je werking met kinderen en jongeren. Jouw schatkist zal dus gevuld worden met allerlei methodieken en werkvormen die je meteen gaan inzetten vanaf de eerste lesdag.

Je gaat individueel en in kleine groep aan de slag en deelt en leert van elkaar. We gaan alle werkvormen zelf doorlopen. Deze opleiding biedt je basisvaardigheden van coaching en therapie maar ook een doorgedreven training in contact maken met kinderen en jongeren op een diepere laag.

Naast de werkvormen om concreet aan de slag te gaan met kinderen en jongeren werken we ook aan je persoonlijke ontwikkeling tot authentiek hulpverlener.

De opleiding is opgebouwd rond het boek 'Expeditie Veerkracht' geschreven door Greet Mussels. Via het boek staan we stil bij verschillende items (zie inhoud opleiding) en zoemen we dieper in op creatieve therapie, relaxatietherapie, zandspel, Act, cognitieve gedragstherapie, sensorimotorische therapie, positieve psychologie, focussing, hartsverbindend communiceren, mindfulness, lichaamswerk, ... Alle aangeboden werkvormen kunnen los van het boek worden ingezet in de werking met kinderen.

Doelgroep: De inhoud van de opleiding kan ingezet worden in een zelfstandige setting (hoofd- of bijberoep), in schoolse context alsook in elke andere vorm van hulpverlening. Voor coaches, psychologen, therapeuten, leerlingbegeleiders, (zorg)leerkrachten, psychotherapeuten, CLBmedewerkers,...

Een kleine greep uit de inhoud:

* Ontwikkeling van het kind en therapeutisch groeiproces

* Coachen vanuit talent en wat zijn mijn talenten als hulpverlener?

* Stress, ons brein en het lichaam, ontspanningsmomenten

* Het kind, de context en hechting

* Ontwikkelen van ik sterkte

* Sociale vaardigheden, speltechnieken, zandspel, werken met de natuur

* Bewegen en emotionele ontwikkeling

* Ouderbegeleiding, contextueel werken

* Kinderen en jongeren begeleiden bij rouw-en verliesprocessen

* Ik als authentiek kinder- en jongerentherapeut

* Kinderen met lange voelsprieten (hooggevoeligheid)

* Creatieve werkvormen om de binnenwereld naar buiten te brengen

* Mogelijkheid tot casusbespreking

* ....

Bij alle thema's zetten we gespreks- en creatieve-, lichaamsgerichte werkvormen in.

Tijdens de 10 lesdagen zijn er momenten voor casusbespreking voorzien zodat je nog meer kan groeien in deze wonderlijke wereld van  creatieve, lichaamsgerichte therapie.

De cursisten leveren op het einde van de opleiding een casusbespreking en beperkte literatuurstudie in en maken een persoonlijk groeiwerk.

Waar? 't Klein geluk Neerstraat 83/1 2360 Oud - Turnhout

Wanneer? Najaar 2024: 10 lesdagen (1 zaterdag per maand) telkens van 10u00 tot 15u30

Ik werk heel bewust met kleine groepen. De plaatsen zijn dus beperkt.

Prijs? 1495 € Voor de 10 lesdagen van 10u00 tot 15u30 Pakket Expeditie Veerkracht, koffie, thee, tussendoortjes, werkmaterialen inbegrepen. Je ontvangt een certificaat van deelname en ook het certificaat ' Expeditie Veerkrachttrainer'.

De opleiding is geaccrediteerd door BVP VZW (Belgische Vereniging voor Psychotherapie) en NUO-NAO voor de European Association for Psychotherapy. Ook hier ontvang je een certificaat van.

Docent: Greet Mussels, Integratief Psychotherapeut, Psychosomatoloog, erkend supervisor.

Vanuit de praktijk en werkervaring deelt Greet werkvormen en methodieken die ze reeds jaren succesvol inzet in haar praktijk.

Info vragen of inschrijven kan via hier. Je bent van harte welkom !