Reflexintegratie: balans in voelen-denken-doen door spel

Reflexintegratie is een lichaamsgerichte therapievorm die wellicht een oplossing kan bieden voor het kind dat het minder makkelijk heeft. Actieve reflexen kosten het kind veel energie en kunnen ervoor zorgen dat het blokkeert in zijn denken-voelen en doen.

Wanneer er ergens in de ontwikkeling van het kind iets mis gaat, bij bv. ziekte, stress of een (geboorte)trauma, zal dit gevolgen hebben voor hoe het brein omgaat met de reflexen. Dit zal gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de hogere hersenfuncties, zoals leren, motorische ontwikkeling, concentreren of het laten zien van niet gewenst gedrag.

Ook voor kinderen die vaak 'onhandig' zijn, zich niet goed voelen in hun vel, niet goed kunnen stilzitten, moeite hebben met schoolse vaardigheden, is de combi van reflexintegratie en sensorimotorische begeleiding een enorme meerwaarde. 

Tijdens een volledige screening brengen we de ontwikkeling van je kind in beeld. We bekijken samen welke flesjes van het 'fundament' onvoldoende 'gevuld' zijn en gaan al spelend en bewegend aan de slag. We maken een bewegingsplan om maat op. Via het aanbieden van lichaamsgericht spel, bewegen, manuele therapie, relaxatie gaan we het zenuwstelsel optimaal ontwikkelen.    

De vervolgsessies vinden om de 3 weken plaats. Tijdens de sessies is er steeds een combi van motorische spelbegeleiding, maar ook coaching rond het emotioneel welbevinden van het kind. Dit alles op een speelse manier. Als Bodymaptrainer en psychomotorisch coach combineren we reflexintegratie en het ontwikkelingslab van Bodymap met psychomotorische begeleiding, relaxatietherapie en  sensorimotorische therapie.

Meer info of het maken van een afspraak kan via hier met Greet Mussels