Schatkist vol rust voor peuters en kleuters

Ook peuters en kleuters hebben nood aan rust. Via speelse werkvormen en materialen brengen we het zenuwstelsel tot rust. Maar, we ontwikkelen ook evenwicht, lichaamsbesef én ruimtegevoel. Kom jij mee spelen, voelen, ontspannen en groeien?

Op zoek naar tools om rust en ontspanning te brengen op speelse manier in de klaspraktijk? In de kinderopvang? In je gezin? 

Deze navorming reikt je informatie, inspiratie en praktische werkvormen aan om het ‘druk, druk, druk’ om te buigen naar ‘aaah, rust’! 

Rust is belangrijk als tegenbalans voor de vele prikkels. En essentieel om de concentratie en groeimogelijkheden te bevorderen.

Je gaat naar huis met nieuwe ideeën over:

eenvoudige ontspannings- en spelmomenten;

inzichten en methodieken, die direct toepasbaar zijn in de (klas)praktijk;

verschillende ontspanningsvormen die je zelf hebt ervaren (yogahoudingen, meditatie, ademspelletjes, massagespelletjes, bewegingspelletjes, wobbeloefeningen, Sherborne, creatieve werkvormen,aromatherapie ...);

eenvoudige technieken waarmee kleuters zichzelf tot rust brengen, zich kunnen focussen en zich zekerder voelen in hun kunnen en manier van aanwezig zijn.

Ideeën hoe je prentenboeken kan inzetten om rond rust te werken in de klas, opvang,...

Tussendoor krijg je de kans om ervaringen met elkaar te delen of vragen te stellen.

De aangereikte werkvormen zijn eenvoudig toepasbaar en bovenal bruikbaar op eender welk moment!

Doelgroep:

Kinderbegeleiders en onthaalouders, leerkrachten, zorgleerkrachten, ondersteuners, gezinsbegeleiders, ouders,.. 

Voorkennis is niet nodig.

Prijs? 125 €

Uitgebreide reader met theoretische achtergrond en uitgewerkte werkvormen en oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan, alle materialen om zelf aan de slag te gaan met de werkvormen tijdens de lesdagen, koffie en koekje, certificaat van deelname.

Wanneer? Woensdag 18 september 2024 van 9u30 tot 15u00. 

Docent: Greet Mussels kinderyogadocent, kleuterleidster, relaxatietherapeut. Greet is kleuterleidster van opleiding en heeft 23 jaar ervaring in kleuter- en basisonderwijs. 

Ervaringen van mensen die eerder reeds deelnamen: 

'Het voelde voor mij als een mooie balans tussen zelf ervaren en beleven (bv. meditatie), to the point inspiratie, zelf even aan de slag'

'Het was lang geleden dat ik een bijscholing heb gehad die zo vol praktische tips zat en waar je meteen mee aan de slag kan. Niet saai en alleen maar gepraat , maar ook raad en advies.'

'Een dikke pluim voor Greet. Zo aangenaam gegeven met veel materiaal en veel ervaring. Ze weet waar ze over spreekt. Fijn dat het ook niet met een powerpoint gegeven werd maar gewoon volgen met de syllabus. De syllabus is ook heel volledig!'

.

Deze lesdag gaat door vanaf 4 Inschrijven. Ik werk bewust met kleine groepjes. Op die manier kan je ook vragen stellen vanuit je eigen werkveld.              Inschrijven  kan via hier. Je bent van harte welkom !