Stress en burn out

En dan opeeens is het daar..... je voelt je opgebrand ! 

Stress hoort bij het leven. Het zet ons in beweging. Maar het is nadelig wanneer we langdurig blootgesteld worden aan stressvolle situaties en ons lichaam geen tijd krijgt om te herstellen. De stress wordt opgeslagen in ons lichaam en zuigt onze batterijen leeg. 

In de sessies rond 'Stress en burn out' staat het ontwikkelen van veerkracht centraal. We brengen jouw stressfactoren in beeld en we rijken tools aan om met stress om te gaan, je stressniveau te verlagen en je eigen draagkracht te vergroten. Je leert stresssignalen te herkennen en ermee om te gaan. Dit geef je veerkracht voor de toekomst. 

Daarnaast kan je ook het gevoel hebben dat je batterijen leeg lopen, je de pauzeknop niet meer kan vinden, je heel veel ballen in de lucht moet houden, je life-workbalans is zoek, je steeds achter de feiten aan loopt,.... Tijd om alles terug in balans te brengen ! Via o.a. coaching, psychotherapie en relaxatietherapie werken we aan je burn out.                

We werken volgens een integratieve zorgvisie: we werken op fysieke, emotionele,  mentale en relationele symptomen.  Denken, voelen,willen en interactie met anderen werken samen. We komen pas echt tot de kern als we hen allen meenemen in het traject. 

Burn out- en stressmanagement bieden we aan in een individueel traject. Naar keuze is dit combineerbaar met wandeltherapie. Door je lichaam fysiek in beweging te zetten komt ook je brein in beweging. 

Mensen met spanningsgerelateerde klachten veroorzaakt door uiteenlopende levensomstandigheden: verlieservaring, ziekte, kanker, stress op het werk of thuis.

Veel voorkomende aanmeldingen zijn: hyperventilatie, burn-out, (lichte) depressie, slaapstoornissen, chronische rug- en /of nekpijn, buik- en darmklachten ten gevolge van stress.

Overleg met de huisarts, controle geneesheer of arbeidsgeneesheer is een meerwaarde voor het traject. Indien je werkgever de coaching/therapie betaalt is facturatie en overleg mogelijk.

Maak een afspraak bij Greet Mussels via hier

'Ik sta even stil... en dat is al een hele vooruitgang !'