Jaaropleiding: Creatief, lichaamsgericht kinder- en jongerentherapeut/coach

Doorheen de 10 lesdagen gaan we vanuit een theoretische achtergrond aan de slag met interactieve werkvormen die je kan inzetten in je werking met kinderen en jongeren. Jouw schatkist zal dus gevuld worden met allerlei methodieken en werkvormen die je meteen gaan inzetten vanaf de eerste lesdag. 

Je gaat individueel en in kleine groep (max. 8 personen) aan de slag en deelt en leert van elkaar. We gaan alle werkvormen zelf doorlopen. Deze opleiding biedt je basisvaardigheden van coaching en therapie maar ook een doorgedreven training in contact maken met kinderen en jongeren op een diepere laag. 

Naast de werkvormen om concreet aan de slag te gaan met kinderen en jongeren werken we ook aan je persoonlijke ontwikkeling tot authentiek hulpverlener. 

De inhoud van de opleiding kan ingezet worden in een zelfstandige setting (hoofd- of bijberoep), in schoolse context alsook in elke andere vorm van hulpverlening. 

Een kleine greep uit de inhoud:

* Ontwikkeling van het kind en therapeutisch groeiproces

* Stress, ons brein en het lichaam, ontspanningsmomenten

* Het kind, de context en hechting

* Ontwikkelen van ik sterkte 

* Sociale vaardigheden, speltechnieken, zandspel, werken met de natuur

* Bewegen en emotionele ontwikkeling

* Ouderbegeleiding, contextueel werken

* Rouw en verlies introductie

* Ik als authentiek kinder- en jongerentherapeut

* Mogelijkheid tot casusbespreking

Bij alle thema's zetten we gespreks- en creatieve-, lichaamsgerichte werkvormen in.

Tijdens de jaaropleiding zijn er intervisie-en supervisiemomenten voorzien zodat je nog meer kan groeien in deze wonderlijke wereld van creatieve, lichaamsgerichte therapie.

Waar? 't Klein geluk Neerstraat 83/1 2360 Oud - Turnhout

Wanneer? Najaar 2021: 25/9 - 23/10 - 27/11 - 18/12 - 29/1 - 26/2 - 26/3 - 23/4 - 21/5 - 25/6 telkens van 10u00 tot 15u30. 

Ik werk heel bewust met kleine groepen. De plaatsen zijn dus beperkt. 

Prijs? 1495 € Voor de 10 lesdagen van 09u30 tot 15u30 + 1 supervisiemoment, koffie, thee, tussendoortjes, werkmaterialen inbegrepen. 

Docent: Greet Mussels, Integratief Psychotherapeut, Psychosomatoloog.

            Vanuit de praktijk en werkervaring deelt Greet werkvormen en methodieken die ze reeds jaren succesvol inzet in haar 

            praktijk. 

Indien je je wil inschrijven stuur dan je motivatie via hier. Geef zeker aan dat het gaat om de opleiding creatief, lichaamsgerichte kindertherapie. Je bent van harte welkom !

De opleiding gaat door vanaf 6 inschrijvingen. Inschrijven is mogelijk tot 30 juli 2021 of tot alle plekjes zijn ingenomen.