Nele

Mijn naam is Nele. Samen met mijn man heb ik 2 (puber-) zonen., die me elke dag uitdagen om het beste van mezelf te geven.

Ik werk al 20 jaar mét en vóór kinderen/jongeren, gewoon omdat daar mijn hart, mijn passie, mijn kracht ligt.

Als leerkracht zang/stemvorming kwam ik al heel snel in aanraking met de kracht van muziek. Ik leerde de kinderen en jongeren bewust contact maken met hun lichaam, ademhaling en ging met hen op zoek naar een creatieve expressie. In dit creatieve proces kwamen we vaak blokkades, opgekropte emoties, onverwerkte ervaringen tegen. De zanglessen zetten heel wat in beweging bij de leerlingen en door het individuele karakter van de lessen werd ik al snel een vertrouwenspersoon van vele leerlingen. Ik ontdekte dat kinderen en jongeren het sociaal-emotioneel vaak moeilijk hebben en daarin vastlopen. Deze ervaringen dreven me naar een verlangen om hier dieper op in te gaan. Zo startte ik met de vierjarige opleiding integratieve psychotherapie waar ik momenteel in het derde jaar zit.

Op school is er naar mijn gevoel echter vaak te weinig ruimte om aan leerlingen, aan ouders, ... te kunnen geven wat er nodig is om knopen te ontwarren en veranderingen helemaal toe te laten.

Het verlangen naar meer ruimte dreef me naar het Gielsbos. Hier kan ik mijn passie voor muziek en de zorg voor mensen samenbrengen. Ik vind het heerlijk om als muziektherapeut contact te maken met de bewoners en geniet van de ruimte die ik er krijg om rust te brengen door aandacht en aanwezigheid.

Vanuit mijn grenzeloos respect en groot hart voor kinderen en jongeren kwam ik bij ‘t klein geluk terecht. 

Ik geloof heel sterk in jouw verhaal en in jouw verlangen.

Door het onbevooroordeeld luisteren komt er meer ruimte. Ruimte om veranderingen toe te laten. Via gesprek, spel, fantasie, muziek of een creatieve expressie ga ik graag op zoek naar jouw sterkte. Jullie zijn zo dapper, wijs en creatief! Samen gaan we op ontdekkingstocht door het leven. In deze zoektocht komen we zowel de fijne dingen, maar evengoed de moeilijke dingen tegen. Ik vind niets gek!

Met veel geduld en een onvoorwaardelijke blik kijk ik mee naar wat er nodig is om jouw knopen te helpen ontwarren. Dat kan af en toe pittig zijn, maar als we deze obstakels kunnen loslaten, als we een balans vinden tussen onze gedachten, onze gevoelens en ons gedrag, kunnen we zo mooi schitteren.

“Stap in je kracht, het leven wacht,

Spreek vooral je eigen taal en vertel jouw verhaal.”

Kinderen en jongeren kunnen terecht bij Nele. Ook kinderen/jongeren met een lichamelijke of geestelijke beperking, ASS en ADHD zijn welkom bij Nele voor muziektherapie en creatieve werkvormen.  Nele werkt op maandagavond. Een sessie kost 60 €. Een afspraak maken bij Nele kan via hier. Geef zeker aan dat je een afspraak wenst bij Nele.