Expeditie Veerkrachttrainer: Leer kinderen vertrouwen op hun eigen kompas !

Na deze intensieve trainingsdagen kan je de training aanbieden aan groepjes kinderen en hun ouders of inzetten in individuele sessies. Mogen kinderen onder jouw expertise mee op Expeditie Veerkracht?   

In Expeditie Veerkracht maken we met kinderen van 7 tot 12 jaar een reis naar zelfvertrouwen, geluk en veerkracht. De reis is opgebouwd uit een grote variatie aan multi-sensorische, creatieve werkvormen, cognitieve oefeningen, korte relaxatiemomenten en positieve doe-opdrachten.

Tijdens Expeditie Veerkracht ervaren kinderen hoe ze een stressvolle situatie kunnen ombuigen om te groeien, om te leren waardoor ze veerkrachtig worden voor toekomstige uitdagingen.

We doorlopen samen een volledig uitgewerkte training in Veerkracht

(7 kindbijeenkomsten en 2 oudermomenten). Bij elke uitdaging in de expeditie wordt een thema uitgewerkt en werkvormen aangeboden waar kinderen op kunnen terugvallen. Met het prentenboek, de schatkist vol veerkracht en de routeplanner kan je meteen aan de slag.  Je kan de training geven aan (kleine) groepjes kinderen of inzetten in individuele sessies. 

Expeditie Veerkracht is gebaseerd op het groei- en doeboek Expeditie Veerkracht en o.a. positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie,creatieve therapie, beweging, mindfulness en focussing. In deze training staan we stil bij de het theoretisch kader en vertalen dit meteen naar de kinderen toe door concrete werkvormen. 

Reacties van mensen die de training reeds volgden: 

'Ik kijk er naar uit om ermee aan de slag te gaan ! Het waren 2 fijne dagen. Het was fijn om de werkvormen zelf toe te passsen, zo krijg je een idee wat het echt met je doet. De 2de dag was even boeiend. Leuk dat we het boek erbij hadden. Dit maakte me echt nieuwsgierig. Ik heb de 2 daagse als positief ervaren en kijk uit naar andere opleidingen bij jou ! ' 

'De materialen zijn mooi, knap uitgewerkt en meteen inzetbaar. In een expeditie, maar ook in 1 op 1 begeleidingen los van het boek. Heel fijne materialen om meteen mee aan de slag te gaan ! '

' Ik kreeg gisteren op mijn verjaardag, een heel leuk cadeau aan. Ik wil je even laten weten dat ik je materialen echt prachtig zijn ! Wat een leuk boek en zo mooi uitgeschreven, ik ben fan ! Ik ga er vandaag al mee aan de slag op mijn school tijdens de lessen sociale vaardigheden. '

Ga jij binnenkort met kinderen op Expeditie Veerkracht? 

Doelgroep: coaches, leerkrachten, zorgleerkrachten, psychologen, therapeuten, ouders en iedereen die kinderen wil laten groeien.  

Wanneer? Voorjaar 2024 zaterdag 6 en zondag 7 januari 2024

Prijs: 445 € inclusief prentenboek (80 blz. hardcover full colour), routeplanner met kopieerbladen, schatkist vol veerkracht met 40 extra werkvormen, alle materialen om zelf aan de slag te gaan met de werkvormen tijdens de lesdagen, koffie en versnaperingen, inclusief certificaat Expeditie Veerkrrachttrainer. 

Docent en auteur : Greet Mussels, Integratief Psychotherapeut

Waar? Praktijk 't Klein geluk Neerstraat 83/1 2360 Oud - Turnhout

 Inschrijven kan tot 24 december 2023 of tot alle plekjes ingenomen zijn. Momenteel zijn er nog 2 plekjes vrij voor deze editie. 

Inschrijven kan via hier  Je bent van harte welkom!