Over 't Klein geluk

Over 't Klein geluk (de plek)

Heel wat kinderen, jongeren en volwassenen hebben het niet gemakkelijk in onze maatschappij. Soms is het fijn als er iemand even met je mee op weg gaat. Bij ’t Klein geluk mag iedereen, groot of klein, zichzelf zijn. Vanuit kwetsbaarheid gaan we samen op zoek naar wat we in beweging kunnen zetten om op jouw tempo, op jouw manier terug krachtiger in het leven te staan. Naast warme, gezellige praktijkruimtes maken wij  ook gebruik van onze tuin met verschillende rituele hoekjes en ook de dieren bieden vaak een meerwaarde voor kinderen. Bij ons kan je terecht voor coaching en lichaamsgerichte, creatieve (psycho)therapie, focusing georiënteerd. 

Bij 't Klein geluk is geluk geen toeval, maar een keuze ! Wees van harte welkom bij ons !

Bij ons kan je terecht van 3 tot 99 jaar. 

Meer over ons !

Iedere medewerker werkt volgens de visie van 't Klein geluk : Samen gaan we, vanuit kwetsbaarheid, op zoek naar wat we in beweging kunnen brengen om terug krachtiger in het leven te staan. Met heel veel respect voor ieders eigen tempo.

Maak kennis met ons enthousiaste team:

't Klein Geluk - team

Ik ben Greet Mussels , bezielster van 't Klein geluk.

Kinderen, jongeren en volwassenen die het moeilijk hebben in het dagelijks leven kunnen bij mij terecht voor coachende en (psycho)therapeutische begeleiding. Hierbij werk ik vooral vanuit een holistische zienswijze ( verbinding hoofd, hart, lichaam) Draagkracht en veerkracht ontwikkelen is steeds de basis van waaruit we vertrekken. 

Mogelijke hulpvragen voor kinderen, jongeren en volwassenen: rouw, verlies- en trauma, hechting, burn out, depressie, hoogsensitiviteit, echtscheiding, adoptie, pleegzorg, studie/jobkeuze, emotieregulatie, perfectionisme, advies bij verlies, pesten, angsten,... 

Integratief Rouw-, verliestherapeut kinderen, jongeren en volwassenen - Creatief therapeut  -  Integratief Psychosomatoloog/ integratief traumatherapeut - Kinderyogadocent - Kinder en jongerencoach -  Bodymaptrainer - Psychomotorisch coach - sensorimotorische therapie - zandspeltherapie - EFT -kindermassage (ook voor gevoelige kids en kinderen met speciale noden) - Integratief Psychotherapeut i.o.

In de begeledingen werk ik heel lichaamsgericht met inzichten vanuit o.a. Peter Levine, Bessel Van der Kolk, Pat Ogden,Eugene T. Gendlin en reflexintegratie (Bodymap). 

Erkend door en lid van de Belgisch Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie

Bij Greet is gedeeltelijke terugbetaling mogelijk via OZ.  Een afspraak maken kan via hier. Geef zeker aan dat je een afspraak wenst bij Greet. 

 

Greet

Ik ben Leen Vermeiren.

Na de opleiding tot kinder- en jongerencoach ging er een wereld voor mij open en ik ging meteen aan de slag. 

Bij mij kan je terecht voor kleutercoaching en opvoedingsadvies. Met kleuters werk ik op een speelse, creatieve manier rond omgaan met emoties en sociale vaardigheden.  Kleuters worden weerbaarder, gaan zelf op zoek naar oplossingen en winnen aan zelfvertrouwen. 

Kinderen en jongeren kunnen bij mij terecht voor coachingssessie rond zelfvertrouwen, pesten, moeilijk eten, omgaan met emoties, sociale vaardigheden, algemeen niet lekker in je vel zitten, omgaan met hooggevoeligheid, ...

Verder ga ik op weg met kinderen die een steuntje kunnen gebruiken in contacten met anderen. Als Sociale vaardigheidstrainer kan je bij mij terecht voor groeien in sociale vaardigheden. 

Ik vind het belangrijk om opleidingen te blijven volgen als voeding voor mezelf, maar ook om kinderen en jongeren optimaal te kunnen begeleiden. Zo volg ik momenteel de opleiding tot kinder- en jongerentherapeut.

Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag bij 't Klein geluk. Een afspraak maak je via hier.  Geef zeker aan dat je een afspraak wenst bij Leen. 

 

Leen

Ik ben Anneke Derycke.

Gedreven, vol passie, graag op mezelf, chaos binnen grenzen, positiviteit ten top, vrolijk, best wel koppig, vleugje humor, creatief, intens, sterk aanvoelend, uit de drukte,… gewoon mezelf!

Als integratief kinder- en jongerentherapeut , seniorencoach en integratief psychotherapeut i.o. begeleid ik kinderen, jongeren, volwassenen, senioren en hun familie.

Ik ga op weg en begeleid kinderen en jongeren bij het omgaan met faal(angst), hoogbegaafdheid, regulatiestoornis, echtscheiding, depressie, adoptie en pleegzorg, hyperventilatie, hoogsensitiviteit, concentratie, slapen, liegen, ontwikkeling eigen identiteit, studiekeuze, groepsdruk, agressie,…

Ik begeleid volwassenen in het omgaan met hoogsensitiviteit, kinderwens, zingeving, relationele problemen, zingeving en levensvragen, ADHD, ASS, hoogbegaafd zijn, ....

Auti- en ADHDcoaching voor kinderen, jongeren en hun ouders, alsook voor volwassenen behoren tot mijn werkveld.

Naast het werken met kinderen , jongeren en hun ouders begeleid ik ook senioren en hun familie. Na meer dan 15 jaar ervaring in het werken met senioren en hun naasten ga ik als seniorencoach aan de slag rond; zinvolle tijdsbesteding, ouderen opnieuw leren genieten van het leven, emoties plaatsen en verwerken, ondersteuning bieden bij depressie, rouwproces of dementie, een nieuw evenwicht vinden, naasten begeleiden in hun zorg voor hun ouder, informatie geven rond hulpmiddelen, woonvormen,…

Ik werk op maandag en woensdag bij 't Klein geluk. Maar maak gerust nu al een afspraak  hier. Geef zeker aan dat je een afspraak wil bij Anneke. 

 

Anneke

Ik ben Maxime Engelen.

Ik ben gedreven, creatief, empatisch en bovenal positief. 

Als klinisch psychologe voor kinderen en adolescenten vertrek ik steeds vanuit de kracht van de kinderen, adolescenten en stem ik mijn begeleidingen af op hun interesses en mogelijkheden. Ik hecht veel belang aan ontspanning- en relaxatie en creatieve begeleidingen. Ook ben ik erkend Rots- en watertrainer. 

Kinderen en jongeren kunnen bij mij terecht voor: o.a. autisme en gamegedrag, complexe gedrag- en emotionele stoornissen, omgaan met lichte of matige beperkingen, alcohol en/of druggebruik, adoptie, angsten, verlies aan zelfvertrouwen, intelligentiebepaling,... 

Bij Maxime is gedeeltelijke terugbetaling mogelijk afhankelijk van je ziekenfonds. Vraag dit na bij je ziekenfonds. 

Ik werk op woensdag en zaterdag bij 't Klein geluk. Een plekje reserveren kan vanaf nu al via hier . Geef zeker aan dat je een afspraak wil bij Maxime. 

 

Maxime

Ik ben Christine Spilauer.

Ik ben een enthousiaste, bezige bij en mama van 3 kindjes. 

Ik werk als, creatieve kinder- en jongerencoach, graag samen met kinderen en jongeren en adolescenten als het even minder goed gaat. Hooggevoeligheid, faalangst, weinig zelfvertrouwen, scheiding,... behoren tot de thema's. 

Ook voor groeigroepen met focus op creativiteit en persoonlijke groei kan je bij mij terecht. Hier richt ik me vooral op jongeren.  Ook kunnen kinderen en jongeren bij mij terecht die zich in de reguliere buitenschoolse activiteiten niet gemakkelijk thuis voelen. 

Ik werk op maandag en zaterdag bij 't Klein geluk. Een afspraak maken met Christine kan via hier. Geef zeker aan dat je een afspraak wenst bij Christine.

Christine

Ik ben Sofie Mariën.

Door mijn passie voor eten besloot ik de opleiding voedingsdeskundige te volgen, en me te verdiepen in voeding en alles wat er mee te maken heeft. Het is nu eenmaal zo dat een gezond lichaam en gezonde voeding hand in hand samen gaan met een gezonde geest.

Onze maatschappij is zo druk en stressvol dat gezond eten meestal een hele uitdaging is.

Hierbij kan ik je helpen, we kunnen samen op pad gaan en bepaalde doelen stellen voor een gezonder leven.

Bij mij kun je terecht voor voedingscoaching. Ik help je met al je vragen en problemen omtrent eten, zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Ook voedingsadvies bij autisme of ADHD  behoort tot mijn vakgebied. 

Voor de kinderen introduceer ik op een speelse, leuke manier gezonde voeding en help hen op weg naar een gezondere levensstijl. Beweging is hierbij ook zeer belangrijk. Ook dit gaan we op een speelse manier introduceren. Stap voor stap begeleid ik ouder en kind naar een gezonder leven. 

Met volwassenen ga ik op zoek naar 'jouw recept' om verstandiger te kunnen genieten van je voeding en je leven. Samen gaan we voor een bewustere en gezondere levensstijl. 

Ik streef er ook naar om opleidingen te blijven volgen en me te blijven verdiepen in alles wat met voeding te maken heeft. Ook zal ik begin volgend jaar de cursus kindercoach volgen om daar de combi mee te kunnen maken. 

Vanaf september 2019 werk in bij "t Klein geluk. Je kan nu al  een afspraak maken via hier.  Geef zeker aan dat je een afspraak wenst bij Sofie. 

 

Sofie Mariën

Een afspraak maken:

  • Voor kinderen en jongeren tot 14 jaar gebeurt de aanmelding door de ouders. Tijdens het kennismakingsgesprek maken we kennis met elkaar, de praktijk en de werking. We bespreken samen jullie zorgvragen. Wanneer er van beide kanten een goed gevoel is, maken we een vervolgafspraak voor een aantal sessies met het kind. Daarna is er terug een  oudergesprek. We bespreken de afgelopen sessies en we bekijken samen wat wij via ’t Klein geluk voor uw kind en/of jullie gezin kan betekenen.
  • Aanmeldingen kunnen gebeuren via de website. In teamverband bespreken we wie jouw vraag verder kan opnemen. 
  • Voor jongeren(vanaf 14 jaar) en volwassenen is er een intakegesprek waarin we jouw hulpvraag in beeld brengen. Daarna bekijken we samen wat er nodig is om hier verder rond te werken. Het traject maken we op jouw maat waarin wij jouw grenzen steeds respecteren.

 

Indien een afspraak niet kan doorgaan, graag minstens 24 uur op voorhand verwittingen. Anders zijn wij genoodzaakt om de sessie aan te rekenen. Indien u een afspraak vergeten bent, wordt het volledige bedrag aangerekend. 

Praktijk