Over 't Klein geluk

Over 't Klein geluk (de plek)

Heel wat kinderen, jongeren en volwassenen hebben het niet gemakkelijk in onze maatschappij. Soms is het fijn als er iemand even met je mee op weg gaat. Bij ’t Klein geluk mag iedereen, groot of klein, zichzelf zijn. Vanuit kwetsbaarheid gaan we samen op zoek naar wat we in beweging kunnen zetten om op jouw tempo, op jouw manier terug krachtiger in het leven te staan. Naast een warme, gezellige praktijkruimtes maken wij  ook gebruik van onze tuin met verschillende rituele hoekjes en ook de dieren bieden vaak een meerwaarde voor kinderen.

Bij 't Klein geluk is geluk geen toeval, maar een keuze !

Bij ons kan je terecht van 3 tot 99 jaar. 

Meer over ons !

Iedere medewerker werkt volgens de visie van 't Klein geluk :  Samen gaan we, vanuit kwetsbaarheid, op zoek naar wat we in beweging kunnen brengen om terug krachtiger in het leven te staan. Met heel veel respect voor ieders eigen tempo. 

Maak kennis met ons enthousiaste team: 

Ik ben Greet Mussels , bezielster van 't Klein geluk.

Verlies- en rouwtherapeut - Creatief therapeut - kinderfocuscoach - Psychosomatoloog - Kinderyogadocent - Kinder en jongerencoach - Integratief Verliescounselor - Bodymaptrainer - Psychomotorisch kindercoach - sensomotorische therapie -  zandspeltherapie - kindermassage (ook voor gevoelige kids en kinderen met speciale noden) - Mindulness- 3de jaar Integratief Psychotherapie afgerond.

Erkend door en lid van de Belgisch Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie

Bij Greet is gedeeltelijke terugbetaling via OZ mogelijk. 

Voor coachende en therapeutische begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen die het moeilijk hebben in het dagelijks leven ben je van harte welkom bij 't Klein geluk ! Draagkracht en veerkracht ontwikkelen is steeds de basis van waaruit we vertrekken. 

Greet

Ik ben Leen Vermeiren.

Na de opleiding tot kindercoach ging er een wereld voor mij open en ik ging meteen aan de slag. 

Bij mij kan je terecht voor kleutercoaching en opvoedingsadvies. Met kleuters werk ik op een speelse, creatieve manier rond omgaan met emoties en sociale vaardigheden.  Kleuters worden weerbaarder, gaan zelf op zoek naar oplossingen en winnen aan zelfvertrouwen. 

Kinderen en jongeren kunnen bij mij terecht voor coachingssessie rond zelfvertrouwen, pesten, moeilijk eten, omgaan met emoties, sociale vaardigheden, algemeen niet lekker in je vel zitten, omgaan met hooggevoeligheid, ...

Ik vind het belangrijk om opleidingen te blijven volgen als voeding voor mezelf, maar ook om kinderen en jongeren optimaal te kunnen begeleiden. 

Ik begeleid kinderen en kleuters op woensdag en donderdag bij 't Klein geluk. 

Leen

Ik ben Els Delvaux.

Van opleiding ben ik bachelor Lichamelijke opvoeding. Ik gaf sportles aan kinderen op sportkampen, in scholen. Ik startte mijn kinderyogapraktijk en volgde een opleiding tot kindercoach. Het is mooi nu de verbinding te zien tussen het fysieke, mentale en het emotionele. Niets staat los van elkaar. Ik bekijk het kind dus ook in zijn geheel. 

Kinderen kunnen bij mij terecht als ze zich overprikkeld voelen, stress ervaren, veel piekeren, het moeilijk vinden om met hun emoties om te gaan, (faal)angst hebben, onzeker voelen, weinig zelfvertrouwen hebben, last van hyperventilatie hebben, een scheiding of verlies te verwerken hebben, gepest worden of zelf pesten.

Ik begleid kinderen op dinsdag en woensdag bij 't Klein geluk. 

Praktijk

Ik ben Cato Hooyberghs en werk als klinisch kinder- en jongerenpsychologe bij ’t Klein Geluk. Dit combineer ik met een halftijdse job als Psycholoog in het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen in het UZ Leuven. Verder engageer ik me ook als vrijwilligster in de SpeelOdroom in Leuven. Dit maakt dat ik steeds vol enthousiasme kan werken met kinderen en jongeren met een diverse achtergrond, hulpvraag, kwetsbaarheid, etc.

Kinderen en jongeren (0 t.e.m. 25 jaar) kunnen bij mij terecht voor psychologische begeleiding rond o.a. angsten, angst- en paniekaanvallen, identiteitsontwikkeling, genderproblematiek, ADHD, autisme, trauma, zelfmoordgedachten, automutilatie, hechtingsstoornissen, etc. Verder voer ik ook intelligentieonderzoek, persoonlijkheidsonderzoek en onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen (ADHD, autisme, etc.) uit.

Ik begeleid kinderen en jongeren op zaterdag voormiddag bij ’t Klein Geluk.

Ik ben officieel erkend als klinisch psycholoog door de psychologencommissie.

Praktijk

Een afspraak maken:

  • Voor kinderen en jongeren tot 14 jaar gebeurt de aanmelding door de ouders. Tijdens het kennismakingsgesprek maken we kennis met elkaar, de praktijk en de werking. We bespreken samen jullie zorgvragen. Wanneer er van beide kanten een goed gevoel is, maken we een vervolgafspraak voor een aantal sessies met het kind. Daarna is er terug een  oudergesprek. We bespreken de afgelopen sessies en we bekijken samen wat wij via ’t Klein geluk voor uw kind en/of jullie gezin kan betekenen.
  • Aanmeldingen kunnen gebeuren via de website. In teamverband bespreken we wie jouw vraag verder kan opnemen. 
  • Voor jongeren(vanaf 14 jaar) en volwassenen is er een intakegesprek waarin we jouw hulpvraag in beeld brengen. Daarna bekijken we samen wat er nodig is om hier verder rond te werken. Het traject maken we op jouw maat waarin wij jouw grenzen steeds respecteren.

Indien een afspraak niet kan doorgaan, graag minstens 24 uur op voorhand verwittigen. Anders zijn wij  genoodzaakt om de sessie aan te rekenen.

Praktijk