Over 't Klein geluk

Over 't Klein geluk (de plek)

Heel wat kinderen, jongeren en volwassenen hebben het niet gemakkelijk in onze maatschappij. Soms is het fijn als er iemand even met je mee op weg gaat. Bij ’t Klein geluk mag iedereen, groot of klein, zichzelf zijn. Vanuit kwetsbaarheid gaan we samen op zoek naar wat we in beweging kunnen zetten om op jouw tempo, op jouw manier terug krachtiger in het leven te staan. Naast een warme, gezellige praktijkruimte maken wij  ook gebruik van onze tuin met verschillende rituele hoekjes en ook de dieren bieden vaak een meerwaarde voor kinderen.

Meer over ons !

Ik ben Greet Mussels. Gehuwd en moeder van 2 jong volwassenen en oprichter van 't Klein geluk.

Na een carrière van 23 jaar in het basisonderwijs voelde ik dat ik met kinderen en jongeren al coachend op weg wou gaan om sociaal emotionele processen te ondersteunen. Na het volgen van een coachingopleiding raakte ik steeds meer geboeid door trauma, rouw en verliesthema’s. Ik volgde opleiding tot Integratief Verliescounselor en vervolmaakte daarna het 3de jaar Integratief Psychotherapie. 

Omdat ik ondervond dat praten over wat er moeilijk is vaak onvoldoende is om naar buiten te brengen wat er diep vanbinnen leeft ging ik mij steeds meer verdiepen in andere creatieve en lichaamsgerichte werkvormen. In de loop der jaren volgde ik ook verschillende opleidingen om meer lichaamsgerichte (rouw-, verlies- en trauma) therapie te geven aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ik volgde o.a. de opleidingen Integratief Psychosomatoloog, jaaropleiding focussing met kinderen, creatieve tekentherapie,kinderaromatherapie,kinderyogadocent en kindermassage (voor gevoelige kids en kinderen met speciale noden).

Voor coachende en therapeutische begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen die het moeilijk hebben in het dagelijks leven ben je van harte welkom bij 't Klein geluk ! Draagkracht en veerkracht ontwikkelen is steeds de basis van waaruit we vertrekken. 

Erkend door en lid van de Belgisch Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie

Greet

Ik ben Leen Vermeiren, gehuwd en trotse mama van 2 kinderen. 

Na de middelbare school startte ik de lerarenopleiding, maar tijdens mijn stage werd mij duidelijk dat ik iets miste in het onderwijs. Ik stopte met school, gingen werken en op persoonlijk vlak kwam mijn leven in een stroomversnelling. Mijn gezin kreeg een prominente plek maar op professioneel vlak had mijn leven stil gestaan. Mijn droom om met kinderen te werken was naar de achtergrond verdwenen. Via 't Klein geluk kon ik ervaren dat je ook op een ander niveau met kinderen kon werken. Toen werd mij duidelijk waar ik zo naar op zoek was geweest. 

Na de opleiding tot kindercoach ging er een wereld voor mij open en ik ging meteen aan de slag. Samen met Greet wil ik via 't Klein geluk een meerwaarde kunnen bieden aan noden van kinderen en jongeren. 

Kinderen en jongeren kunnen bij mij terecht voor coachingssessie rond zelfvertrouwen, pesten, moeilijk eten, omgaan met emoties, sociale vaardigheden, algemeen niet lekker in je vel zitten,...

Ik vind het belangrijk om opleidingen te blijven volgen als voeding voor mezelf, maar ook om kinderen en jongeren optimaal te kunnen begeleiden. 

Ik werk op woensdag en donderdag bij 't Klein geluk. 

Leen

Visie en werking

In ’t Klein geluk werken wij via integratieve werkvormen en heel persoonsgericht. Er is steeds een combi van coaching en therapeutische werkvormen.

Een afspraak maken:

  • Voor kinderen en jongeren tot 14 jaar gebeurt de aanmelding door de ouders. Tijdens het kennismakingsgesprek maken we kennis met elkaar, de praktijk en de werking. We bespreken samen jullie zorgvragen. Wanneer er van beide kanten een goed gevoel is, maken we een vervolgafspraak voor een aantal sessies met het kind. Daarna is er terug een  oudergesprek. We bespreken de afgelopen sessies en we bekijken samen wat wij via ’t Klein geluk voor uw kind en/of jullie gezin kan betekenen.
  • Voor jongeren(vanaf 14 jaar) en volwassenen is er een intakegesprek waarin we jouw hulpvraag in beeld brengen. Daarna bekijken we samen wat er nodig is om hier verder rond te werken. Het traject maken we op jouw maat waarin wij jouw grenzen steeds respecteren.

Indien een afspraak niet kan doorgaan, graag minstens 24 uur op voorhand verwittigen. Anders zijn wij  genoodzaakt om de sessie aan te rekenen.

Praktijk