Kindermassage

Een massage is gezond en brengt rust. Ook bij onze kinderen. Gezonde aanraking is heel belangrijk en massage is één van meest positieve vormen van aanraken die er is.

De aanmaak van oxytocine (knuffelhormoon) tijdens de massage zorgt ervoor dat het kind zich heel ontspannen voelt na de massage. Dit geeft zelfvertrouwen en kinderen voelen zich beter in hun vel. Je kind is meer in balans en zal makkelijker met spanning kunnen omgaan.

Hoe ziet een sessie kindermassage eruit?

Om alles te kunnen loslaten, en in een ontspannen sfeer te komen starten we met een ontspannend voetbadje met een lekker geurtje. Daarna gaan we van start met de echte ontspanningsmassage. Die duurt 30 à 45 minuten afhankelijk van de leeftijd. Het kind geeft zelf aan of het een massage wil op de huid of op de kledij. Er is ook keuze uit een hoofd-, rug, voetmassage. Na en tijdens de massage is er gelegenheid om grote en kleine bezorgdheden te bespreken. Een ontspannende kindermassage werkt zeer doeltreffend bij (hoog)gevoelige kinderen. Tijdens de massage maak ik ook graag gebruik van etherische oliën om rustig te kunnen slapen, vrolijk in het leven te staan, krachtig met 2 voetjes op de grond te staan, ...

Een afspraak maken voor een ontspannende kindermassage kan via hier.

Kindermassage